Intervju z Romeom Giulianom

Thailand Data Forum focuses on data-driven innovations
Post Reply
jisansorkar12

Intervju z Romeom Giulianom

Post by jisansorkar12 »

Ko sem med diplomskim študijem začel študirati internetne in radijske sisteme, sem v trenutku vedel, da bom v življenju želel preučevati, analizirati in oblikovati te sisteme. So sistemi, ki združujejo osebne potrebe uporabnikov po mobilnosti, količino in zakasnitev zagotavljanja zahtevanih informacij ter omejitve, ki jih postavljajo druge uporabniške, okoljske in spektralne zahteve.

Po diplomi iz telekomunikacijskega inženirja leta 1999 sem se začel ukvarjati s celičnimi radijskimi sistemi 3G W-CDMA (GSM je bil nedavno uveljavljen v Evropi). Vmesnik je dal veliko prilagodljivosti, vendar so vsi uporabniki vplivali drug na drugega. Kasneje sta se LTE in LTE-Advanced uveljavila do sistema 5G. Poleg tehnik dostopa na radijskem vmesniku sem se navdušil nad aplikacijami, ki jih podpirajo mobilni radijski sistemi, kot so zemeljska in zračna povezana vozila, lokalizacija v zaprtih prostorih, brezžični dostop do pametnih stvari (ali IoT) in kritične komunikacije za reševalne operacije.

Trenutno delam na brezžičnem dostopu 5G, B5G in 6G, ki ga podpira tudi AI/ML. Če odgovorim na Podatki o številki aktivnega telegrama vprašanje, je bila to mešanica strasti, rojene pred mnogimi leti, nenehnega študija in posodabljanja teme ter raziskovanja na tem področju, kar mi omogoča, da pridobim občutljivost na tehnične parametre in prihodnje trende.

Katere podteme vas najbolj navdušujejo?
Teme v brezžičnih vmesnikih (npr. razporejanje virov, nadzor dostopa, analiza moči)
Tehnike večkratnega dostopa
Strojno učenje za izboljšanje komunikacijskih sistemov
Strojno učenje, ki se uporablja za vertikalne aplikacije (npr. računalniški vid za zaznavanje oseb in predmetov)
Kdo vpliva na vas pri teh temah?
Moji vodilni kolegi (in zdaj prijatelji), s katerimi sem delal dolga leta, so: –

Image

Francesco Vatalaro
Alessandro Neri prof
Franco Mazzenga
S kakšnimi izzivi se srečujejo blagovne znamke v tem prostoru?
Svet telekomunikacijskih storitev je obsežen. Podjetja v tem sektorju morajo glede na svoje poslovanje upoštevati več elementov:

Običajno z inovativnim terminalom, ki omogoča dodatne storitve (npr. pametna očala, oprema za telemedicinske storitve, interaktivni terminali preko glasovnih ukazov)
Uporaba standardiziranih komunikacijskih tehnologij za večjo razširjenost storitve med uporabniki
Raziskovanje inovativnih tem (npr. povezana vozila, digitalno zdravje, povezani roboti, brezpilotna letala) in posvečanje pozornosti napredku konkurentov
Občasno preiskovanje novih tehnologij, ki lahko omogočijo nove storitve (npr. hologrami ali taktilne rokavice/telovniki, hiperhitre komunikacije za telekirurgijo ali povezana vozila)
Kaj menite, kaj prinaša prihodnost v tem prostoru?
Zame bodo glavni tehnološki napredki v prihodnjem omrežju:

Integracija naprednega sistema senzorjev in aktuatorjev (lahko rečemo, da je znotraj interneta stvari). To omogoča dve točki. Ena je prehod med fizičnim prostorom v digitalni ali kibernetski prostor (omogočanje iger, industrije 4.0 ali na splošno napredne industrijske avtomatizacije). Drugič, omrežju bo omogočal prodorno zaznavanje okolja in uporabniku zagotavljal najnaprednejše storitve (npr. lokalizacija, pomoč pri vožnji, upravljanje pametnega doma) ter omrežju zbiranje podatkov za usposabljanje nevronskih mrež lokalno in na daljavo.
Sprejetje AI/ML tako za upravljanje omrežja kot za uporabniške aplikacije. Na primer, veliko aplikacij bo zahtevalo zelo časovno kritičen prenos. Poleg rešitev za prenos (kot so samostojni okvirji, mini reže in pre-emption) bo AI/ML podpiral uvajanje uporabniške/aplikacijske vsebine bližje uporabniku (iz oddaljenega oblaka, na rob ali lokalno na uporabniško opremo) in vedo, kaj je mogoče obdelati vnaprej, da bi prizor postal bolj tekoč (npr. XR in holografski vid).
Zanesljivost. To pomeni dve glavni stvari. Po eni strani bo omrežje zasnovano varno, kar bo vedno zagotavljalo zaupnost, celovitost in razpoložljivost virov. Po drugi strani pa bo zagotavljal vsebino brez kakršnega koli vpliva političnih, kulturnih, verskih ali spolnih idej in se tako izognil usmerjanju vaših misli. Poleg tega posredovanih informacij ne bi smela narekovati tržna logika (npr. zagotavljanje poti, po kateri greste mimo določenega območja v skladu s kakršnim koli tržnim pravilom, ali prikazovanje povezav do izdelka, ne da bi nakazali najboljše za uporabnika, vendar najboljše za trgovca).
Katere blagovne znamke so vodilne v tem prostoru?
To je zahteven sektor, nato pa velika in tehnološka podjetja vodijo razvoj omrežnih izdelkov, kot so Qualcomm, Nokia, Ericsson, Huawei in Samsung (seznam ni izčrpen).

Kakšne so vaše strasti zunaj dela?
Rad tečem, pripravim vsaj 2-3 maratone na leto. To dopolnjuje tipično timsko delo na delovnem mestu in mi omogoča, da osvobodim svoj um in pristopim k delovnim vprašanjem z vidika zunaj delovnega mesta ter spodbujam ustvarjalnost in izvirnost rešitev.

Kateri bi bil najboljši način, da bi blagovna znamka stopila v stik z vami?
Linkedin ali e-pošta

Zakaj se ne bi, ko ste že tukaj, prijavili na našo tržnico vplivnežev B2B, MyOnalytica ? MyOnalytica je največja B2B tržnica vplivnežev na svetu. Vplivneži se lahko brezplačno prijavijo in ustvarijo lastne profile, ki bodo vidni strankam Onalytica, med katerimi so številne največje svetovne blagovne znamke. Prijavite se zdaj, da pokažete svoje strokovno znanje, vpliv in kako želite sodelovati z blagovnimi znamkami.
Post Reply